Stilfloristerna - den floristiska blombutiken          

                        

 

Blomsterdesign och tävlingsbinderi

Stilfloristen Jimmy Englund med ett tävlingsbinderi

Stilfloristen Jimmy Englund under en floristtävling i Göteborg 2012.

Stilfloristerna älskar att vidareutveckla idéer och design när det gäller olika blombinderier, och lägger stor vikt vid att ständigt testa och utveckla metoder och tekniker som kan ge varje kund en ännu större upplevelse med blommor. Genom att inte bara arbeta med traditionella blommor utan också mer ovanliga och unika sorter kan varje kund i slutändan få ännu mer personliga och unika lösningar som bidrar till rätt helhetskänsla för varje tillfälle.

Stilfloristernas skickliga florister deltar även i olika blomstertävlingar, för att visa och vässa kreativa eller nyskapande idéer tillsammans med andra toppflorister från hela landet. Att engagera sig i tävlingsbinderi är ett viktigt sätt att upprätthålla och utveckla kreativiteten och konstnärskapet i floristyrket. Och att skapa med stor entusiasm, glädje och kreativitet är en stor framgångsfaktor för Stilfloristerna.

Kort sagt är modern eller kreativ blomsterdesign med tuffa och stilrena linjer, med personliga detaljer, ett nyckelkoncept för Stilfloristerna!

Debutanttävlingar i Göteborg 2016 och Stockholm 2017

Stilfloristernas ena grundare, Joakim, och Stilfloristernas senaste tillskott i den kreativa personalstyrkan, Johanna, har också gett sig in i tävlingsfållan. I debutanttävlingen på Liseberg i Göteborg (arrangerad av Munkeröds floristutbildning) deltog både Joakim och Johanna. På debutanttävlingen i samband med mässan Nordiska trädgårdar i Stockholm deltog Joakim.

Vid debutanttävlingen i Göteborg hösten 2016 var uppgiften att skapa en bukett i konstruktion, och Joakim fick en mycket hedrande bronsplats. Vid debutanttävlingen i Stockholm 8/4 2017 var uppgiften att skapa en bordsdekoration med en krans i trädgårdstema.

 

Stilfloristerna i SM-kvalet 2015

Den 12 september 2015 i Göteborg avgjordes den första av två SM-kvaltävlingar, där 15 toppflorister samlades för att göra upp om sex finalplatser. Från Stilfloristerna deltog Jimmy Englund och Oskar Mikael Nilsson, där Oskar Mikael fick en hedrande tredjeplats och därmed tog sig vidare till finalen i SM, som äger rum 2016. Till tävlingen fick en uppgift förberedas, på temat "mitt blomstrande paraply", där både Jimmy och Oskar Mikael fick höra många fina omdömen från publiken om skapelserna. Detta kompletterades med en oförberedd/hemlig uppgift som bestod i att skapa ett nytänkande begravningsbinderi.

 

Stilflorist-Jimmy enda Linköpingsfloristen till finalen av Flower Grand Prix 2014!

Stilfloristernas Jimmy Englund kom trea när floristeliten kvalade till finalen av Flower Grand Prix by Elmia, och är därmed den enda Linköpingsfloristen som kvalificerat sig till denna nordens mest prestigefulla floristtävling!

När Sveriges 15 bästa florister gör upp i nordens mest prestigefulla floristtävling Flower Grand Prix by Elmia, i oktober i år, är Stilfloristernas Jimmy Englund den enda floristen från Linköping som lyckats kvalificera sig.

- Det finns många riktigt skickliga florister i landet, så det är tufft att kvalificera sig till den här finalen. Och helt underbart att nu ha fått bekräftelse på att Linköping har en florist i absoluta toppen, säger en mycket glad Jimmy Englund, butikschef för Stilfloristerna i Linköping.

Det är andra året i rad som det står klart att Jimmy Englund är Linköpings främsta florist. Förra året fick han en hedrande femteplats i finalen, och blev klart bästa floristen utanför Stockholm och Göteborg.

Till finalen är förra årets första-, andra- och tredjepristagare direktkvalificerade, medan övriga florister har tvingats kvala. Det var vid kvaltävlingen i Stockholm den 3/5 som Jimmy Englund kom trea och fick en av den kvaltävlingens sex finalplatser. Andra kvaltävlingen ägde rum i Malmö den 10/5, där ytterligare sex florister fick varsin finalplats.

Sammanlagt har tre florister från Linköping tävlat om en finalplats.

- Jag är oerhört stolt över att vara den enda Linköpingsfloristen som kommit till final, men samtidigt är det alltid roligt om det finns fler duktiga florister utanför Stockholm och Göteborg. Jag ser fram emot att göra allt för att försöka fortsätta vara en toppfemflorist i Sverige. Men motståndet är verkligen tufft, avslutar Jimmy Englund.

Finalen av Flower Grand Prix by Elmia sker i Jönköping i oktober.

Elmia Garden Flower Grand Prix 2013

Den 2 oktober 2013 avgjordes nordens kanske mest prestigefulla floristtävling under året, Elmia Garden Flower Grand prix i Jönköping. Från Stilfloristernas tävlade Jimmy Englund, som fick en mycket hedrande femteplats efter tävlingsrutinerade florister från Stockholm och Göteborg. Stilflorist-Jimmy blev därmed inte bara Linköpings bäst placerade florist utan faktiskt bäst bland alla utanför Stockholm och Göteborg.

Uppgiften detta år var att göra en krans och en brudbuketter alternativt ett brudsmycke på temat "grönt är skönt". Nedan visas några bilder på Jimmy Englunds skapelser.

Floristtävlingen i Göteborg 2013

Nedan visas några bilder från Stilfloristen Jimmy Englunds tävlingsbinderi från den nationella floristtävlingen i Göteborg i augusti 2013, där Jimmy tog silvermedaljen. Vid samma tävlingen tog Stilfloristernas Ann-Caroline Kanebäck förstapris för bästa kreativa lösning (de nedre bilderna). Det innebär att Stilfloristerna i Linköping tog hem två av fyra möjliga priser på tävlingen!

Florisera ´14 på Frölunda torg den 5 april 2014

Både Jimmy Englund och Ann-Caroline Kanebäck deltog från Stilfloristerna, i den nya tävlingen Florisera ´14, för Sveriges floristelit. Uppgiften var att skapa två dekorationer som skulle passa till tapeten Origami. Dels skulle en dekoration göras i en trekantig "kruka", dels skulle en dekoration göras i en stor golvställning.

 

 

Och nedan visar vi ett axplock av andra spännande och kreativa buketter och binderier och "tävlingsträningsdekorationer" från Stilfloristerna.