Stilfloristerna - den floristiska blombutiken          

                        

 

Stilfloristernas stilrena och designade koncept

Elegant och stilrent med anthurium, ornithogalum och strån i kruka och fat från Asa Selection.

Stilfloristerna har som en av sina huvudinriktningar att skapa stilrena blomsterarrangemang, med en kreativ och designad helhetskänsla där de enskilda blommorna och växterna kommer fram bättre samtidigt som de eleganta krukorna och vaserna får glänsa. På det sättet får kunderna i slutändan en tydlig och enhetlig upplevelse med en större känsla av lyx utan att det kostar mer än "traditionella" arrangemang.

Det stilrena konceptet innebär att såväl krukor som blomsorter väljs ut och kombineras med mycket stor omsorg för att bidra till ett elegant och rent helhetsintryck som aldrig ser rörigt ut, oavsett färg eller tema. Det traditionella floristiska pyntet i form av rosetter, hjärtan och utsmyckningsdetaljer begränsas så att blommorna och blomsterdesignens tema och syfte ska komma mer till sin rätt utan att drunkna i ett mischmasch av småsaker.

Att såväl blommor som krukor är av högsta kvalitet bidrar också till det högklassiga och eleganta intrycket.

Även om Stilfloristerna är extra specialiserade på att kunna erbjuda stilrena arrangemang kan alltid den kund som så önskar även få hjälp med mer traditionella blommor och binderier, eller en kombination av traditionellt och nytänkande. För Stilfloristerna är ingenting omöjligt. Se fler bilder med stilren känsla längst ned.

Stilrena vaser och krukor

I butiken finns ett stort utbud av stilrena vaser, krukor, ljusstakar och olika inredningsdetaljer av riktig bra kvalitet.

När vaser och krukor är stilrena innebär det vanligen att de är förhållandevis raka och modernt designade, med en blank och slät yta. Även mönstrade krukor och vaser kan vara stilrena om mönstret är symmetriskt och väl genomtänkt för att ge ett rent intryck. Material som ger mest stilren känsla är högblankt porslin, glas och plast, medan slitet trä, omålad zink och näverflätade korgar är precis motsatsen till stilren och modern känsla.

För Stilfloristerna är grunden att utgå från vita och svarta krukor eller vaser, alternativt ofärgat glas, för att blommornas färg och känsla ska lysa extra tydligt. Men även stilrena enfärgade krukor och vaser används när det passar sammanhanget. Det kan även innebära färgat glas, som på rätt sätt kan förstärka den rena känslan.

En av Stilfloristernas huvudleverantörer av krukor och vaser är tyska Asa Selection, som med sin moderna design och högblanka yta utgör basen för det stilrena konceptet. Att Asa Selections produkter dessutom har riktigt hög kvalitet och tillverkas under bra förhållanden i Tyskland (inte under oklara förhållanden i exempelvis Asien) förstärker konceptets känsla..

Stilrena blommor

Anthurium och luftlök i stilren design.

Stilrena blomsterarrangemang, med riktigt elegant och högklassig känsla, innebär ofta att mängden blommor och antalet sorter begränsas på ett genomtänkt sätt, så att varje blomma får möjlighet att lysa med sin charm. Ett stilrent arrangemang ska inte ge ett rörigt intryck. Samtidigt blir kostnaderna låga när det går åt färre blommor.

De enklaste och mest stilrena buketterna och arrangemangen består av någon enskild blomma i kombination med strån och ståltråd eller av en enskild växt i en stilren kruka. Men kombinationen av flera blommor eller växter ger också en stilren och elegant känsla när blommorna väljs med mycket stor omsorg för att harmonisera på bästa tänkbara sätt med varandra, i genomtänkta färgval och med rätt känsla för sammanhanget. Ofta är grunden enfärgade blommor, medan två- eller flerfärgade blommor är svårare att använda när intrycket ska bli stilrent.

Höjden av stilrent, med stor mängd mängd av en enda sorts Sanseiveria i en högblank slät kruka.

Det finns oerhört många blomsorter som i sig själva bidrar till en stilren och modern känsla. Framför allt bidrar blomsorter som exempelvis anthurium, kalla, olika liljor och ornithogalum till det. Men något så enkelt som en stor och fin ensam ros kan ge enormt stilren och högklassig känsla med små enkla knep, precis som enfärgade nejlikor sammansatta på ett elegant sätt är oerhört stilrent.

För att ytterligare förstärka känslan av elegans i arrangemangen minskas mängden traditionella blommor samtidigt som buketter och arrangemang toppas med någon mer ovanlig eller extra elegant blomma, som en vandaorkidé, amazonlilja eller stor helicornia. Motsatsen till stilrent är arrangemang med enbart en massa traditionella blomsorter av helt olika karaktär, i många färger, sammansatta på ett mer oordnat och icke-designat vis.

För att uppnå stilren elegans i växtarrangemangen väljs växter med samma stora omsorg som blommorna väljs till buketter. En växts karaktär ska då förstärkas med andra växter i samma känsla och stil, med rätt färgnyanser. Växter av högsta tänkbara kvalitet bidrar till rätt helhetsintryck.

Stilrent pynt

Stilrent växtarrangemang till påsken, med glaskross och färgad sten som täckmaterial, och dekorerad med eleganta vandaorkidéer.

Stilfloristernas buketter och växtarrangemang pyntas i möjligaste mån med få och väl valda detaljer som ska förstärka det stilrena och eleganta intrycket. I buketter ger exempelvis aluminiumtråd, mikadopinnar, plastdetaljer och rakt gräs en viktig grund för det stilrena och designade konceptet, medan vissa snören, fjärliar, trähjärtan och andra mindre stilrena attiraljer oftast väljs bort.

I Stilfloristerna stilrena växtarrangemang gör valet av täckmaterial extra stor skillnad. I stället för att jobba med exempelvis marmorkross (som ger en lantligare känsla, och snabbt dessutom blir missfärgad av vattning) är basen glaskross, som ger ett blankt och modernt intryck (som dessutom aldrig missfärgas av vattning). Även vissa andra stilrena täckmaterial används som komplement.

Som utsmyckning används i första hand stilrena och designade detaljer i plast, blank metall, blankt porslin eller glas och släta band, i stället för slitna trädetaljer, rosetter eller skrynkliga snören. Samtidigt begränsas de olika sorterna med pynt, även om mer traditionella attiraljer skulle användas.    

Fler bilder på stilrena buketter, arrangemang och inredningsdetaljer: