Stilfloristerna - den floristiska blombutiken          

                        

 

Stilfloristerna - störst på Facebook!

Skärmdump av Stilfloristerna i Linköpings Facebooksida 2016-02-23, med över 66 000 följare!

Stilfloristerna i Linköping blev under 2015 den blombutik i hela Sverige som fick flest antal följare på Facebook. Under sommaren 2015 (perioden juni-augusti) var Stilfloristerna i Linköping dessutom Sveriges mest växande företag på Facebook - alla kategorier!

Stilfloristerna hade på ganska kort tid hunnit bli omtalade bland invånare i Linköping och bland florister i Sverige som en av Nordens mer framstående och kreativa blombutiker, med en förmåga att skapa fantastiska kreationer med bästa tänkbara floristiska hantverk. För Stilfloristerna blev målet att sprida denna kännedom till ännu fler, och inte minst florister och deras nätverk av blomintresserade i hela världen.

Facebook är en fantastisk kanal för florister och blomintresserade att gilla, dela och kommentera floristiska konstverk och tekniker, och därför har Stilfloristerna i Linköping gått in för att växa rejält i just denna kanal. Bakom framgången ligger först och främst ett långt och noggrant arbete med att förfina butikens unika koncept, lägga hundratals timmars arbete på utveckling och testning av enskilda tekniker och kombinationer av färg och form, samt skapa enastående dekorationer med stor känsla. Till det har Stilfloristerna med sin egen kompetens i marknadskommunikation utvecklat strategier för att kunna erbjuda omvärlden bra bilder och beskrivningar av de utvecklade floristiska hantverken.

Alla bilder som Stilfloristerna visar på Facebook är egenproducerade, föreställandes enbart eget skapade dekorationer. Så gott som alla bilder förses med Stilfloristernas kvalitetsstämpel, i form av logotypen. I de fall det inte är Stilfloristernas egen fotograf som tagit bilderna anges fotografens namn i inläggen.

Statistik över 2015 års kampanj för fler följare på Facebook (mellan 1/6 och 31/12) visar den stora ökningen:

Statistik över antalet följare på facebook

 

Topplistan från smsmpion.se:s statistik över mest växande företag (alla slags företag) på Facebook i Sverige under sommaren 2015 (baserat på statistik för juni-augusti), visar att Stilfloristerna i toppen i slutet av augusti 2015:

 Källa: https://smampion.se/nyheter/foretag-vaxt-mest-pa-facebook-i-sommar