Stilfloristerna - den floristiska blombutiken          

                        

 

Det personliga engagemanget med unika lösningar

Två arrangemang från två olika företag, till två olika invigningar. I det högra vill avsändaren Kontor-X passa på att marknadsföra sina nya kassaskåp, där även sedlar i arrangemanget får en viktig roll för uppmärksamheten. I det vänstra är färg- och blomval liksom den stilrena känslan a och o.

Stilfloristerna nöjer sig sällan med att skapa det som "bara" är snyggt. Det ska vara personligt rätt också, det vill säga passa den enskilda kundens unika situation på absolut bästa tänkbara sätt. Att skapa personliga och unika lösningar med blommor är ett mycket viktigt fokus i Stilfloristernas arbete.

Vad är personligt?

Med personliga arrangemang menas att allt från val av blommor, färger, former och stilar till val av krukor, vaser och olika dekorationstillbehör görs med största noggrannhet och sätts samman på ett sätt som förstärker den personliga och rätta känsla som kunden eller mottagaren önskar. Det gäller både för privatpersoner och företagskunder, oavsett situation.

Det kan exempelvis handla om att förstärka personligheten hos kunden eller mottagaren vid till exempel en företagsinvigning, att betona ett visst tema och en särskild stil för ett brudpar på deras viktiga bröllopsdag, att plocka fram de personliga detaljerna och attiraljerna som verkligen gör skillnad på begravningen och får ett sista farväl att bli till ett fint minne, eller att skaffa fram den där ovanliga och unika blomsorten som mottagren av till exempel blomsterbudet blir överväldigad av att få.

Ett personligt blomsterpaket vid uppvaktningen av en skiv- och jazzfantast. Givetvis har Stilfloristerna som ren service skaffat passande vinylskivor.

Ett förhållningssätt

För Stilfloristerna handlar det om ett förhållningssätt, där kundens behov och situation står i centrum, där floristen gör allt för att kreativt försöka hitta lösningar som bäst förstärker just den upplevelse som kunden vill ha, och där målet i regel är att hitta så unika och personliga lösningar som möjligt och som kunden blir ensam om att få. Det är trots allt något visst att veta att den bukett, det snittarrangemang eller det växtarrangemang som kunden får med sig bara finns i ett enda exemplar i hela världen...

Hos Stilfloristerna ingår detta serviceinriktade och personliga förhållningssätt som en självklarhet, där både kunden och floristen blir gladare av att blomsterarrangemangen i slutändan inte bara är snygga och lever upp till förväntningarna utan till och med överträffar dem.

Blomstrande påskgratulation till en godisbutik, där Stilfloristerna även har skaffat praliner från mottagarens egen butik.

Det personliga engagemanget kan i princip utökas oändligt mycket, om kunden så önskar. I regel kan Stilfloristerna alltid hjälpa till att skaffa fram personliga dekorationsdetaljer och attiraljer som förstärker intrycket av den unika lösningen. Ofta väljer Stilfloristerna att överraska med små detaljer som ger arrangemangen det där lilla extra som få människor tidigare trodde var möjliga att ordna. 

Det går att fixa alla blomsorter året om

Ibland sprids ett rykte om att det inte går att få tag i en viss blomma om det inte är säsong för dem, eller att det är nödvändigt att kompromissa en hel del om utformningen av ett arrangemang. Men för Stilfloristerna finns i princip inga gränser för vilken typ av blomsterarrangemang som kunden kan få hjälp med. Och det går alltid att få tag i alla sorters blommor från någon av världens alla blomsterodlare (även om priset och kvaliteten på blommorna kan variera ganska mycket beroende på säsong) och det går alltid att hitta bra lösningar för att skapa precis den känsla som är rätt för den enskilda kunden.

Personligt till begravningen, utifrån en detaljerad kundberättelse om den avlidnes kopplingar till vikingar. Självklart har Stilfloristerna skaffat en passande vikingabåt.

Och det är helhetsupplevelsen och känslan i detaljerna som är avgörande, även om någon obetydlig detalj får en något annan lösning än  vad floristen kanske först hade tänkt.

Stilfloristerna vill ha utmaningar

För Stilfloristerna är varje personligt önskemål och behov en härlig utmaning, som får kreativiteten att flöda extra mycket. För kunden handlar det bara om att så tydligt som möjligt försöka beskriva för floristen vad ett visst blomsterarrangemang ska förmedla för känsla, vilka färger och former som är viktiga och vilka detaljer och attiraljer som bäst kan känneteckna en person eller en situation som arrangemanget skapas för.

Och allra bäst slutresultat blir det om floristen får ganska fria händer att använda den kreativa och konstnärliga förmågan. Floristen kan då hitta blommor och utformningar som är extra prisvärda, samtidigt som vissa detaljarbeten inte alltid kan förutses och vissa behov behöva korrigeras av floristen under arbetets gång för att bäst resultat ska uppnås.

Unikt bröllop utifrån brudparets önskemål om att återspegla känslan och formen hos den japanska konstnären Murakamis blomstrande konsverk.

Stilfloristerna är väldigt glada över att kunna erbjuda varje kund möjligheten att få det där lilla extra på köpet, och erbjudandet att använda en given budget på ett mer personligt sätt, vilket inte minst gör skillnad vid stora händelser i livet som bröllop och begravningar. Men det är också viktigt för företagsevent och invigningar där det finns oändliga möjligheter att förstärka avsändaren eller finessen för mottagaren, och undvika opersonliga lösningar som en vit orkidé i en gråvit matt kruka dekorerad med sisal. 

Det personliga engagemanget med personliga lösningar är kort sagt en lika viktig utgångspunkt för Stilfloristerna som det stilrena och tydliga konceptet som får varje arrangemang att lysa lite extra.