Stilfloristerna - den floristiska blombutiken          

                        

 

Praktik och prao hos Stilfloristerna

Floristpraktik

Vi tar ofta och gärna emot praktikanter från landets floristutbildningar och ser det som en självklarhet att kunna erbjuda nya kreativa elever möjligheten att få lära sig floristyrket med hjälp av våra prisbelönade florister.

Som praktikant kan du komma från såväl gymnasieutbildningar som vuxenutbildningar med floristinriktning. Vi tar emot såväl korttids- som långtidspraktikanter, och har per termin i regel någon praktikant som utbildas hos oss hela terminen och någon eller ett par praktikanter som utbildas under några få veckor.

Att vara praktikant hos Stilfloristerna innebär att du får delta i precis allt dagligt arbete i butiken, inte bara enklare göromål utan också att skapa avancerade och komplexa binderier och arrangemang för varje tänkbar situation. Med handledning av våra skickliga florister får varje praktikant lära sig massor av metoder och knep samt få mängder med inspiration om allt som är möjligt i floristyrket. Ofta bidrar skolan/utbildningen med en extra peng för praktiktiden för att du som praktikant ska få möjlighet att testa och experimentera så mycket som möjligt.

För att bli praktikant hos oss gör du en intresseförfrågan via e-post, till info@stilfloristerna.se.

Prao

Vi kan för kortare prao-perioder ta emot utbildade florister som står utan arbete men som vill få möjlighet att upprätthålla kompetensen. Vid enstaka kortare tillfällen, beroende på hur många floristpraktikanter vi för tillfället har, kan vi även ta emot praoelever som inte går en floristutbildning men som är nyfikna på floristyrket. Det går alltid att skicka oss en förfrågan via e-post, även om vi kanske inte alltid har möjlighet att ta emot någon elev. 

Med tanke på att vi regel alltid har någon floristelev i butiken, som vi lägger stor vikt vid att handleda, har vi sällan möjlighet att även ta emot grundskoleelever för vanlig prao.