Stilfloristerna - den floristiska blombutiken          

                        

 

Planera bröllopsblommorna och valet av brudbukett

Stilfloristerna hjälper gärna varje brudpar att planera både brudbukett och övriga blommor som behövs i anslutning till ett bröllop, för att bidra till rätt upplevelse. Och det finns många saker att tänka på för att valet av brudbukett och övriga bröllopsblommor ska bli precis så rätt som man vill ha det. 

Liten eller stor? Lös eller kompakt? Stilren eller vild? Modern eller lantlig? Vilken känsla är mest du?

Välj helhetskänsla eller tema

Vilken känsla och grundstil ska bröllopet ha? Ska det exempel vara romantiskt, i lantlig stil, modernt och stilrent, konstnärligt, högklassigt, futuristiskt, 70-talsretro, tropiskt tema, hårdrockstema, eller kanske vara något helt unikt nischat tema? 

Känslan och temat på bröllopet som helhet bör märkas i valet av brudbukett och övriga bröllopsblommor om effekten och helhetsintrycket ska bli helt rätt.

Samtidigt rekommenderar Stilfloristerna varje brudpar att välja en känsla och ett tema som man känner sig genuint bekväm med, och som passar en som personer. Är man till exempel en tuff och modern storstadsbrud är det svårt att bli helt bekväm med ett lantbröllop, även om det är fullt möjligt att förstärka temats upplevelse med blommor.

Ta hänsyn till årstid och säsong

En chabby chic-bukett kanske inte passar till det högklassiga eller moderna bröllopet, och tvärtom...

När ska bröllopet äga rum? Årstiden och säsongen kan påverka hur brudbuketten och de övriga bröllopsblommorna bör se ut. Även om det alltid, året runt, går att få tag i så gott som alla blomsorter kan kvaliteten och priset på blommorna variera mycket efter säsong. 

Det går inte att säga att något är rätt eller fel att göra, men det är bra att vara medveten om ifall man bryter mot säsongstypiska traditioner vid valet av blommor. Till exempel är det så att en typisk försommarbukett med liljekonvaljer och pioner kostar avsevärt mycket mer i december, och att en mer julig blomma som amaryllis i vissa sammanhang kan uppfattas som väldigt djärv att använda mitt i juli. 

Stilfloristerna rekommenderar brudpar att ta vara på den aktuella säsongens blommor så långt det är möjligt och samtidigt knyta an till den helhetskänsla som bröllopet ska ha.

Förstärk platsen för akten

En "vintrig" bukett kan bli mindre passande och mer kostsam på sommaren, och tvärtom...

Var ska bröllopet äga rum? I en kyrka, ett stadshus, eller kanske en trädgård? Platsen för akten kan också påverka vilka blommor som är mest lämpliga för att förstärka rätt känsla och lyfta hela bröllopet till den nivå man vill. 

Under kyrkobröllop kan olika blomsterdekorationer inne i kyrkan förstärka helhetsupplevelsen avsevärt, och vinsten blir extra stor om brudbuketten och de övriga dekorationerna samspelar i färg och stil. I ett stadshus med en enkel borgerlig ceremoni kanske brudbuketten är den enda egentliga blomsterdekorationen, och i en trädgård kanske omgivningens buskar och blommor kan samspela på ett läckert sätt med brudbuketten och eventuella andra bröllopsdekorationer. 

Stilfloristerna rekommenderar alltid brudpar att reflektera över helhetsupplevelsen och välja brudbukett och bröllopsblommor som passar in i miljön.

Vid exempelvis ett sommarbröllop i en blomstrande trädgård kan miljön förstärkas i brudbuketten...

Tänk på harmonin med brudklänning och accessoarer

Ofta väljer brudpar kläder innan man väljer brudbukett, och framför allt är brudklänningen symboliskt viktig för många. När sedan brudbuketten ska väljas är det viktigt att vara medveten om hur den harmonierar med bröllopsklänningens färg och stil. Här kan även storleken på brudbuketten få stor betydelse för helhetsintrycket.

Det går alltid att hitta rätt blommor som förstärker den vackra bröllopsklänningen och samtidigt får brudbuketten att lysa fantastiskt. Det går naturligtvis också att välja en bröllopsklänning som passar en vald brudbukett, men Stilfloristerna rekommenderar att det finns ett tydligt samspel mellan kläder och blommor.

Även smycken och olika accessoarer kan påverka helhetskänslan ganska mycket. Det kan göra stor skillnad att till exempel välja örhängen eller huvudbonader som förstärker upplevelsen av klänningen och brudbuketten. Ibland kan hårsmycken, armband och halsband med blommor vara oerhört effektfulla för att förstärka den rätta känslan.

 

 

Förstärk mat- och underhållningsupplevelsen

Vill man att bröllopet ska ge en elegant känsla bör det synas även på brudbuketten.

Helhetskänslan eller det eventuella temat på bröllopet bör märkas även i valet av middagsupplevelse och underhållning. Ofta kan upplevelsen av en viss meny förstärkas i valet av bordsdekorationer, och underhållning på en scen lyftas med rätt scendekorationer. 

Bordsdekorationer, scendekorationer, entrédekorationer, buffédekorationer, bardekorationer etcetera bör ha samma känsla som brudbuketten, eller åtminstone innehålla någon detalj som tydliggör sambandet, som en röd tråd för bröllopet.

Leverans och hämtning

En brudbukett med tillhörande tärnbukett och coursage snyggt paketerat på Stilfloristernas vis.

Den dag när bröllopet ska äga rum är det ofta ett tajt schema för brudparet, med allt som ska ordnas i sista stund. Ett hett tips från Stilfloristerna är att i god tid anlita någon som kan hämta brudbuketten och övriga bröllopsblommor åt en, så att brudparet själva slipper göra det.

Ett bra alternativ är att be Stilfloristerna leverera alla bröllopsblommor direkt till den plats där bröllopet ska äga rum. Kostnaden för leverans är ofta ytterst låg och en bra investering för att vara säker på att allt kommer fram som det ska.

Stilfloristerna levererar alltid brudbukett och tillhörande tärnbuketter och coursage snyggt paketerat med en svart låda och en lycka-till-hälsning från floristen. Övriga bröllopsblommor och tillbehör, som bordsdekorationer, scendekorationer och blommor till altargången levereras komplett och väl skyddat för eventuell transport. Stilfloristerna kan också alltid hjälpa till att ställa i ordning alla blommor på plats mot en ytterst liten kostnad.