Stilfloristerna - den floristiska blombutiken          

                        

 

Dekorationer till entréer och scener

I samband med alla typer av festligheter, jubiléer, födelsedagsfiranden, bröllop, minnesceremonier, modevisningar, företagsevent, högtidligheter och stadsevenemang kan olika blomsterdekorationer för exempelvis entréer, scener, korridorer och mingelutrymmen förhöja upplevelsen för alla som närvarar.

Välj rätt känsla på blomsterarrangemangen

Exempel på helhetstänk kring ett visst tema, för dekorationer till entré, scen och bord.

Beroende på vilken typ av evenemang och tillställning det rör sig om kan olika blomsterdekorationer passa olika bra för att uppnå rätt känsla. För Stilfloristerna räcker det inte att blomdekorationer är snygga, utan de ska även vara helt rätt för situationen.

Vid val av dekorationer rekommenderar vi att man alltid utgår från vilken känsla man vill ha snarare än att utgå från en viss sorts blomma. I andra hand väljer man färg. Och i tredje hand form.

Förklara för floristen vilken känsla det ska vara på tillställningen så får du hjälp med passande idéer som kan förstärka just den känslan. Om budgeten är ytterst snäv är det extra viktigt att ge floristen möjlighet att hitta alternativen som är mest prisvärda.

Med en väl tilltagen budget för alla dekorationer kan dock alltid varje önskemål och specifikt val uppfyllas ännu mer...

Tänk på helhetskänslan

Exempel på helhetstänk för en invigning med visst tema, för entréer, pelare, fönster m.m.

Vi rekommenderar att alla blomsterdekorationer och övriga utsmyckningar vid en tillställning går i harmoni med varandra. Det innebär att entrén utomhus med dess växter, krukor eller snittarrangemang, liksom välkomsthallen och garderoben med eventuella dekorationer och kandelabrar, och buffébordet med dekorationer och ljus, och middagsbordet med bordsdekorationer, samt scenen med scendekorationer och eventuella buketter till artister och talare, alla följer en röd tråd.

Vid bröllop är det snyggt och elegant, oavsett stil och känsla för tillställningen, om brudbukett, brudklänning, altargång, bordsdekorationer och festlokal utformas på ett enhetligt och genomtänkt sätt. Det är därför alltid en stor vinst i att låta samma florist skapa alla arrangemang till en tillställning i stället för att plocka ihop olika delar från olika håll.

Vad kostar dekorationer till entréer, scener med mera?

Kostnaden varierar enormt mellan olika typer av dekorationer, beroende på hur stora arrangemangen ska vara, hur många blommor de ska innehålla, vilka exakta blomsorter som ska vara med och vilka eventuella kompletterande detaljer som ska jobbas med. Det går ofta att skapa arrangemang i alla prisklasser, och ju högre budget man har, desto större och fler dekorationer kan det bli, men budgeten påverkar även de små detaljerna som kan göra enorm skillnad.

Exempel på helhetskänsla på temat blått och guld för en kunglig ceremoni.

Ett vanligt pris för en mindre men tämligen elegant entré- eller scendekoration är 1 100-1 300 kronor inklusive moms. I priset ingår då vanligen leveransen och på-platsen-servicen och hyra av kruka/ställning för arrangemanget. En större dekoration, och som kanske innehåller några mer ovanliga och extra coola blomsorter, kostar ofta 1 500-1 800 kronor inklusive alla kringkostnader. De riktigt pampiga och stora dekorationerna för scener, altare och portaler kostar ofta flera tusen kronor styck, beroende på val av blomsorter.

En vanlig budget för samtliga blommor i samband med bröllop och andra evenemang är 10 000 kronor inklusive moms, vilket vanligen ger en häftig och minnesvärd upplevelse, men självklart blir upplevelsen ännu häftigare med en större budget än så, och något mindre med en lägre budget.

Det går ofta att hitta billigare alternativ som ger en bra känsla även om de inte ger ett lika pampigt intryck. Ofta kan det dessutom bli ett billigare styckepris på arrangemang om man beställer många samtidigt och dessutom ger floristen ganska fria händer att vara kreativ i valet av blommor. Fråga gärna floristen om råd och förslag som passar din budget.

Hyra utrustning

Stilfloristerna hyr ut passande krukor, pokaler, urnor och ställningar för dekorationer till entréer och scener, vilket ger varje kund ett mer prisvärt alternativ än om varje produkt ska köpas.

Bildexempel på dekorationer för entréer och scener (inklusive fönster, pelare och räcken):