Stilfloristerna - den floristiska blombutiken          

                        

 

Dekorationer till buffébord, sidobord, kassadisk och barer

Enhetlig helhetskänsla, när bar-, bords, scen- och entrédekorationer dekoreras med likvärdiga detaljer. Här från en kunglig ceremoni i Linköping, på temat blått och guld.

I samband med alla typer av festligheter, jubiléer, födelsedagsfiranden, bröllop, minnesceremonier, mingelpartyn, företagsevent, högtidligheter och festivaler kan olika blomsterdekorationer för exempelvis bufféborden, kaffeborden, sidoborden och barerna förhöja upplevelsen för alla som närvarar.

Stilfloristernas skickliga florister skapar kundanpassade arrangemang i alla storlekar och prisklasser. Se bildexempel längre ned.

Välj rätt känsla på blomsterarrangemangen

Precis som för entré- och scendekorationer kan olika blomsterdekorationer passa olika bra för att uppnå rätt känsla, beroende på vilken typ av evenemang och tillställning det rör sig om. Vid val av dekorationer rekommenderar vi att man alltid utgår från vilken känsla man vill ha, och vilken eventuell färg som temat ska ha. 

Förklara för floristen vilken känsla det ska vara på tillställningen så får du hjälp med passande idéer som kan förstärka just den känslan. Om budgeten är ytterst snäv är det extra viktigt att ge floristen möjlighet att hitta alternativen som är mest prisvärda.

Med en väl tilltagen budget för alla dekorationer kan även specifika önskemål och val uppfyllas...

Tänk på helhetskänslan

Vi rekommenderar att alla blomsterdekorationer och övriga utsmyckningar vid en tillställning går i harmoni med varandra. Det innebär att eventuella buffébords- och och bardekorationer passar i stil och färg med alla övriga blomsterdekorationer och utsmyckningar. 

Vid bröllop är det snyggt och elegant, oavsett stil och känsla för tillställningen, om brudbukett, brudklänning, altargång, buffébordsdekorationer, bordsdekorationer, bardekorationer och festlokal utformas på ett enhetligt och genomtänkt sätt. Det är därför alltid en stor vinst i att låta samma florist skapa alla arrangemang till en tillställning i stället för att plocka ihop olika delar från olika håll. När floristen dessutom kan skaffa många blommor av samma sort till samma tillfälle blir vanligen priset lägre per blomma.

Pris på dekorationer till buffébord och barer

Kostnaden varierar enormt mellan olika typer av dekorationer, beroende på hur stora arrangemangen ska vara, hur många blommor de ska innehålla, vilka exakta blomsorter som ska vara med och vilka eventuella kompletterande detaljer som ska jobbas med. Det går ofta att skapa arrangemang i alla prisklasser, och ju högre budget man har, desto större och fler dekorationer kan det bli, men budgeten påverkar även de små detaljerna som kan göra enorm skillnad.

Är budgeten väldigt snäv rekommenderar vi ofta att jobba med höga smala arrangemang i stället för låga för att det ska bli någon verklig effekt av dekorationerna. Buffébordsdekorationer brukar kräva lite höjd och storlek för att inte "försvinna" mellan alla uppläggningsfat. Vad som passar en bardisk beror på hur baren är utformad, men det är ofta en fördel att ha en ganska tung och stor dekoration på baren så att den står stabilt.

Dekorationer till buffébord och barer bör alltid vara större än bordsdekorationerna i övrigt, men ändå behålla samma still och känsla. Fråga gärna floristen om råd och förslag som passar din budget.

Hyra utrustning

Stilfloristerna kan hyra ut passande glas, krukor, pokaler, urnor och ställningar för dekorationer till buffébord, barer och sidobord, vilket ger varje kund ett mer prisvärt alternativ än om varje produkt ska köpas.

Bildexempel på dekorationer för buffébord, sidobord och barer: