Stilfloristerna - den floristiska blombutiken          

                        

 

Leveranstider för blomsterbud

Ordinarie leveransdagar

Vi kan alltid leverera blomsterbud under vardagar och lördagar. Vi har vanligen ingen leverans på söndagar. Inför vissa stora högtider/helger, samt när särskilda behov finns, kan vi med god framhållningen i bokningen leverera även på söndagar.

Vi kan alltid leverera blomsterbud även på Mors dag, Alla hjärtans dag, Julafton, Nyårsafton, påskafton och Midsommarafton, oavsett på vilken veckodag de inträffar!

Blomsterbuden levereras i regel till mottagaren mellan klockan 09.00 och 20.00 på vardagar och mellan klockan 09.00 och 16.00 på lördagar. Leveranser till förmiddagsbegravningar sker från klockan 07.00 för att vara på plats senast en och en halv timme innan begravningsakten börjar.

Leveranstider vid storhelger och högtidsdagar

I samband med storhelger och högtidsdagar som Alla hjärtans dag och Mors dag sker leverans till mottagaren mellan klockan 07.30 och 22.00 oavsett veckodag (då antalet beställningar är mångdubbelt större än övriga dagar på året och vissa leveranser kan behöva ske lite tidigare eller senare än annars).

På julafton, nyårsafton, påskafton och midsommarafton sker leverans av blomsterbud till mottagaren vanligen mellan klockan 07.30 och 15.00.

Önskemål om specifikt klockslag för leverans

Det går ofta bra att önska specifika leveranstider som ryms inom butikens ordinarie öppettider. I samband med storhelger och högtidsdagar som Alla hjärtans dag och Mors dag kan vi dock inte garantera exakta leveranstider av blomsterbud med anledning av att mängden blomsterbud är så stort då. Undantaget gäller leveranser till begravningar och bröllop, som alltid sker vid exakt önskad tidpunkt.

Det är alltid en trygghet för både oss och beställaren om leveranstiden kan vara lite flexibel.

Leverans för förmedlade beställningar

När mottagaren av ett blomsterbud finns i en annan del av landet än Linköpingsområdet, och beställningen har förmedlats från oss till en annan butik, sker leveranser enligt den butikens rutiner. Det går ofta bra att framföra specifika önskemål om leveranstider även vid förmedlingar, men beroende på var i landet mottagaren finns kan det vara svårt att hundraprocentigt veta om det går att uppfylla exakta tider. I vissa orter sker nämligen leveranserna med buss enligt bussens ordinarie tidtabell.

Beställningstider

Det är en stor fördel för oss och mottagaren om blomsterbud beställs några dagar innan leverans. Det underlättar för oss att dels kunna skaffa fram precis rätt blommor, dels planera budförarens tur så att leveransen så långt det är möjligt kan ske under butikens ordinarie öppettider. Vi försöker i möjligaste mån även tillgodose beställningar för leverans samma dag, men bör då ha beställningen så snart som möjligt den dagen. Beställningar till stordagar, som Alla hjärtans dag, Mors dag och storhelger, behöver vanligen göras senast dagen innan för att bli garanterade leverans.