Stilfloristerna - den floristiska blombutiken          

                        

 

Urndekorationer för urnbegravning eller urnsättning

 

Beställ och köp urndekorationer direkt på webben:
http://binderier.se/produkt-kategori/urndekorationer/

Ett alternativ till en kistbegravning är en urnbegravning efter att den avlidne har kremerats. Vid en begravningsceremoni med urna får rätt blomsterdekorationer och annan utsmyckning minst lika viktig roll som vid en kistbegravning för att ett sista farväl ska bli ett så fint minne som möjligt.

Även i samband med en urnsättning, exempelvis vid en ceremoni där urnan sänks ned i en grav, får blommor en viktig roll för upplevelsen och minnesbilden av ceremonin. En helt odekorerad urna uppfattas däremot lätt som dyster och kal.

Hur urnan bör dekoreras beror på vilken känsla som passar varje enskild ceremoni bäst, och vad som passar utformningen på aktuell urna (såsom form, färg och material). Det finns en mycket stor mängd olika urnor på marknaden. Stilfloristerna skapar alltid personliga urndekorationer utifrån varje enskild kunds behov och det finns nästan inga gränser för vad som går att åstadkomma för en skicklig florist.

En urnbegravning kostar oftast sammantaget något mindre än en kistbegravning, beroende på val av urnmodell och val av blomsterdekorationer. Men Stilfloristerna skulle i första hand rekommendera att den som har en urnbegravning investerar lika mycket på blommor som om det hade varit till en kistbegravning. Det kan till exempel handla om att själva urndekorationen är ganska påkostad eller att en mindre urndekoration kombineras med exempelvis en hög stående bukett eller annan sorgdekoration som bildar en harmonisk helhetskänsla.

Nedan bilder är några exempel på Stilfloristernas alla urndekorationer, för såväl urnbegravning som urnsättning. Många urnmodeller går att få tag i hos flera begravningsbyråer, men den urna på bilderna som är i flätad rotting är handgjord lokalt i Östergötland och går enbart att beställa genom Begravningsbyrå Louise Gylling i Linköping i samarbete med Stilfloristerna.

 

Precis som med övriga begravningsbinderier finns det inget fast pris för en urndekoration, utan priset varierar utifrån typ av dekoration, storlek, mängden blommor, val av blomsorter, val av extra dekoration och vilken säsong det är. En större urnkrans kostar vanligen från 1200 kronor och uppåt, beroende på vilka blommor som ska ingå.