Stilfloristerna - den floristiska blombutiken          

                        

 

Bildexempel på Stilfloristernas kistdekorationer

Beställ och köp kistdekorationer direkt på webben:
http://binderier.se/produkt-kategori/kistdekorationer/

Genom Stilfloristerna kan varje kistdekoration utformas på just det eleganta och proffsiga sätt som gör varje begravning till en unik, personlig och minnesvärd stund. Kistdekorationen behöver inte nödvändigtvis bestå av en "traditionell" stor (och kostsam) snittdekoration som täcker större delen av kistan, utan kan i stället utformas med färre blommor, exempelvis som rankor kompletterade med ljus, på ett stilrent, modernt och mer personligt sätt. Och mest prisvärt blir det att låta oss välja säsongens bästa blommor utifrån vad som är rätt färg, form och känsla för den enskilda situationen.

Nedan beskriver vi mer ingående olika typer av kistdekorationer med bilder på några av Stilfloristernas alla kistdekorationer:  

1. Klassiska och diagonala kistdekorationer

Kistdekoration i klassisk "bullig" form kan göras i alla färger och storlekar.

Den vanliga traditionella eller klassiska kistdekorationen består av snittblommor som satts samman i stickmassa för att bilda en mer eller mindre hög, rund eller droppformad, "bulle" av blommor mitt på kistlocket. Dekorationen kan göras både kompakt och luftig, kan innehålla vilka blomsorter som helst, och kan göras i alla tänkbara storlekar utifrån önskemål. En något mer modern variant av den klassiska kistdekorationen är att placera dekorationen diagonalt över kistlocket.

För att göra den klassiska dekorationen ännu mer personlig kan Stilfloristerna rekommendera komplement som exempelvis band, murgrönsrankor (eller motsvarande), ljus, eller personliga attiraljer (som fotografier eller favoritsaker). Ofta kan ett brett band extra mycket förstärka intrycket av ett visst färgtema.

2. Kistdekorationer i hjärtform, korsform, bollform och kuddform

Det har blivit allt vanligare att vilja ha hjärtformade kistdekorationer, där blommorna har satts mer eller mindre kompakt i en hjärtformad stickmassa, och sedan placerad ovanpå kistlocket. Hjärtformade dekorationer fungerar även bra som komplement precis framför kistan om  det till exempel används bårtäcke och dekorationen då inte kan ligga mitt uppe på kistan.

Samma princip kan användas för dekorationer i vilka former som helst, som exempelvis korsform. Och de kan skapas i valfri storlek, och precis som med traditionella kistdekorationer kan de kompletteras med band, murgrönsrankor, ljus eller personliga attiraljer. En ovanligare form sprungen ur den kompakta klassiska droppformen är en långsmal "limpliknande" dekoration eller bollformen, där blommor satts kompakt i stickmassa och sedan placerats mitt på kistlocket.

 

3. Kistor dekorerade med blomsterrankor eller blomstertäcken

En av Stilfloristernas mest populära och eleganta typer av kistdekorationer består av långa blomsterrankor som ringlas över kistlocket. Sådana rankor kan köras med väldigt många olika typer av blommor bara de klarar sig utan vatten under flera timmar (då blommorna inte sätts i stickmassa eller vattenrör). Det kan handla om såväl ett par enstaka rankor som riktigt många, och vanligen kompletterade med långa murgrönsrankor.

En kistdekoration som bygger på samma princip med rankade blommor är "flätning" av blommor så att de bildar som ett helt täcke ovanpå kistlocket. Även här använder Stilfloristerna de blomsorter som klarar flera timmar utan vatten.

 

4. Kistdekorationer med växter och planteringar

Många som uppleva en trädgårds- eller skogskänsla under begravningen kan förstärka den genom att Stilfloristerna skapar planteringar ovanpå kistlocket. Det finns egentligen inga gränser för vilka växter som kan planteras, med eller utan kompletterande snittblommor, för att skapa just den känsla som är rätt för den enskilda situationen.

Planteringsdekorationer kan också bestå av såväl en stor som flera små, och vara såväl hög som låg. Och precis som med traditionella kistdekorationer kan planteringarna kompletteras med band, murgrönsrankor, ljus eller personliga attiraljer.

 

5. Kistor med bårtäcke

En något billigare variant på kistbegravning är med en låda som täcks av ett bårtäcke. Möjligheterna att dekorera ett bårtäcke med blommor är ofta begränsat eftersom alla blomsorter som riskerar att färga av sig på bårtäcket kan behöva väljas bort helt eller placeras väl skyddat i en skål eller på ett fat.

Stilfloristerna kan föreslå en rad vackra blomdekorationer för bårtäcken, där dekorationen placeras just i en skål eller ett fat. Det finns också många tropiska blommor som kan placeras direkt på ett bårtäcke utan att missfärga täcket. Ytterligare en lösning för bårtäcken är torra och fasta dekorationsdetaljer som kan förstärka den personliga upplevelsen.