Stilfloristerna - den floristiska blombutiken          

                        

 

Linköpings stilrena blomsterbutik!
Stilfloristerna - vid Drottningtorget/Nya Tanneforsvägen 19 i 


Beställ vår fantastiska bok!  

Vi har släppt marknadens största floristiska inspirationsbok om bröllops- och festbinderi: A floral engagement - wedding flowers. Boken har hela 412 sidor med floristisk inspiration! Den innehåller 1400 bilder på över 500 olika buketter och dekorationer, inklusive steg-för-steg-beskrivningar på hur vi har gjort olika typer av arrangemang. Dessutom ingår en komplett innehållslista över samtliga blommor och deras vetenskapliga namn, för alla buketter och dekorationer. Boken kostar 1295 kr och beställs via e-post: info@stilfloristerna.se 

 

 

En glimt från vår härliga lilla svarta butik vid Drottningtorget i Tannefors.

Välkommen att få hjälp med blommor som passar just dig allra bäst!

Fest eller vardag, bröllop eller begravning, privatperson eller företag. Vi hjälper dig gärna med rätt blommor för varje tillfälle, oavsett om det är en enskild liten blomma eller ett helt koncept du söker, och oavsett vilken budget du har. Låt dig inspireras av våra skickliga och kreativa florister. Välkommen till Stilfloristerna!  

Beställ personliga arrangemang i butiken, via telefon 013-13 53 00 eller via info@stilfloristerna.se

 

Dags för bröllop?

Beställ gärna din personliga brudbukett från Stilfloristernas bröllopsflorister :-)

 Varje år hjälper vi omkring 200 brudpar. Boka in ditt bröllop hos oss, du också. 

Våra mycket erfarna och prisbelönade bröllopsflorister hjälper gärna till att förverkliga drömmar, med rätt personlig brudbukett i en magisk helhetskänsla ihop med dekorationer till altare, bord och festlokal.

 

 

Årets Butik 2016!

Stilfloristernas butikschef fick i uppdrag att besöka Kina i november, för att inspirera och utbilda kinesiska floristelever.

Stilfloristerna utsågs till Årets butik i Linköping 2016! Den prestigefulla utmärkelsen tillkännagavs på Handelsgalan i Linköping, efter att allmänheten fått nominera och rösta fram vinnaren. Och Stilfloristerna fick rekordmånga röster!

Stilfloristerna har samtidigt fått stora internationella framgångar, som en av världens ledande blomsterbutiker när det gäller kreativitet. Stilfloristernas konstnärliga ledare och butikschef, Jimmy Englund, har blivit utvald för andra året i rad av Floral Fundamentals och Fusion Flowers Magazine som en av världens mest kreativa florister.

Aktuella bilder från butiken

Låt dig inspireras av säsongens blommor och aktuella nyheter i butiken. Vi bjuder dagligen på inspiration och tips på Stilfloristernas sidor på Facebook och Instagram och publicerar varje vecka ett stort antal aktuella bilder från butiken på webbplatsen. 

 

Skicka blomsterbud från 89kr! 

Specialdesignad vinnarbukett till Andra chansen i Melodifestivalen i Linköping 2017.

Söker du maximal service och samtidigt personliga, coola och stilrena blomsterarrangemang och inredningsdetaljer som ger en extra härlig upplevelse, med hög kvalitet? Vår stilrena butik vid Drottningtorget/Drottningrondellen i Linköping erbjuder ett helt unikt koncept inom blommor och inredning, med extra brett utbud på snittblommor och buketter samt krukor, vaser och inredning som producerats på ett ekologiskt och ansvarsfullt sätt.

Stilfloristerna i Linköping kan ge dig som kund en komplett stilren eller personlig känsla av blombinderier, växtarrangemang och inredningsdetaljer för varje tillfälle, i olika prisklasser.

Vi erbjuder personliga och eleganta helhetslösningar för blommor till bröllop och begravningar, gör hembesök för konsultation om inredning, samt erbjuder kundorienterade kvällskurser för exempelvis möhippor, födelsedagskalas och damklubbar.

Att vi är ombud för för flera förmedlingstjänster gör det dessutom enkelt för dig att förmedla blommor för leverans i hela landet.

I vårt butikssortiment finns gott om unik och högklassig design för dig som söker det lilla extra. 

Vi ser fram emot ditt besök hos oss!  

Nyheter


Tillbaka till översikten

2019-02-18

Tre nya internationella medaljer till Stilflorist-Jimmy

Den stora internationella tävlingen Årets floristdesigner 2018 är avgjord och Linköpingsfloristen Jimmy Englund, konstnärlig ledare för Stilfloristerna, tog hem hela två silver och ett brons i de totalt fyra tävlingsgrenarna.

Det är det världsledande floristiska magasinet Fusion Flower magazine, med utgivning i 85 länder, som varje år genomför tävlingen "International Designer of the Year". Många, många hundra florister från hela världen deltar i fyra olika deltävlingar, med olika teman. Årets fyra tävlingsgrenar hade temana "Inspired by", "Nature", "Architectural" och "Sympathy". De deltagande floristerna skulle bidra med en valfri kreativ kreation i varje deltävling.

Från Linköping medverkade Jimmy Englund, som under flera år uppmärksammats internationellt som en av världens mest kreativa florister och som så sent som 2018 blev första svensk någonsin att ta medalj på Chelsea Flower show. Och nu blev det alltså medalj i hela tre av de fyra tävlingsgrenarna för Årets floristdesigner 2018.

- Det går inte att beskriva med ord hur fantastiskt kul och överväldigande det känns! Wow, säger Jimmy Englund, butikschef och konstnärlig ledare för Stilfloristerna i Linköping.

I grenen "Inspired by" skapade Jimmy en brudbukett inspirerad av solförmörkelsen som ägde rum i Sverige 2018, där både mörkret och det glödande ljusskenet fick stå i fokus. Den buketten räckte hela vägen till en silvermedalj.

- Det är verkligen en av mina favoritbuketter från 2018, så det är riktigt kul att den uppskattades så mycket av juryn, säger Jimmy.

I grenen "Nature" skapade Jimmy en modernt designad variant på bukett med nejlikor i ringform som grund, där det stilrena floristiska arbetet förenades med naturen på ett nytt sätt. Även den buketten räckte hela vägen till en silvermedalj.
- Jag älskar verkligen nejlikor, med dess frasiga struktur och tålighet som gör att de passar perfekt till moderna festliga buketter. Det känns lite extra kul att just nejlikor kunde stå i centrum även för ett naturtema, säger Jimmy.

Den tredje medaljen, ett brons, gick till Jimmys unikt designade bukett på temat "Architectural". Buketten gjordes i hängande rombform med en grund av pasta, dekorerad med småblommor.

- Jag började jobba med pasta som grundmaterial för flera år sedan, och har sedan dess testat många idéer för att ta vara på pastans möjligheter till coola bukett- och dekorationsstommar. Det är ju fantastiskt kul att mina idéer med pasta nu har börjat få sådant genomslag internationellt att det till och med blev en medalj för det. Otroligt roligt, säger Jimmy.

De tre fint inramade medaljerna kommer nu att få pryda en vägg i butiken.
- Sedan är det snart dags att börja planera för 2019 års tävling, och jag känner mig grymt taggad att försöka kamma hem ännu fler medaljer till Linköping, avslutar en stolt och glad Jimmy Englund på Stilfloristerna.Tillbaka till översikten